Sahur di Bulan Puasa

Kita sudah pun 2 minggu memasuki bulan agung, bulan puasa, bulan Ramadhan al-Mubarak. Bulan yang sangat diberkati, bulan yang dinanti-nanti oleh semua Muslim di seluruh dunia.

Antara moment yang paling menyeronokkan ialah ketika berbuka puasa. Macam-macam juadah kita nak cuba masak atau rasa. Lepas Asar dah ada yang masuk dapur untuk bertungtang-tungtang siapkan juadah berbuka. Ambil masa lebih sikit pun tak mengapa sebab nak makan makanan yang sedap-sedap.

Tapi bila sebut pasal sahur, saya guarantee, mesti ramai yang kalau boleh nak yang seringkas mungkin. Yang tak perlu ambil masa yang lama untuk sediakan. Dan yang paling penting berkhasiat dan cukup untuk membekalkan tenaga sepanjang seharian berpuasa. Betul tak?

 

Resepi Sahur Mudah & Berkhasiat di Bulan Puasa

Bagi rakan-rakan Muslim yang sedang mencari resepi sahur yang mudah dan berkhasiat sempena menyambut bulan puasa ini, saya cadangkan agar anda mencuba Set Puasa Shaklee. Lepas makan juadah sahur, boleh tambah dengan resepi ringkas ini 🙂

Set Puasa Shaklee ini terdiri daripada:

Performance Drink

Antara kelebihan Performance Drink ini ialah membantu mengurangkan kehilangan air di dalam badan menjadikan badan kekal terhidrasi. Jadi kita akan lambat rasa dahaga. Malah, Performance Drink ini juga boleh mengekalkan tahap gula dalam darah, jadi kita akan kekal bertenaga dan kurang rasa penat. Sangat sesuai samaada untuk bersahur atau untuk berbuka puasa 😉

ESP

 

Produk hangat ini memang tak perlu lagi nak cerita panjang-panjang kelebihannya. Produk yang mengandungi protein soya berkualiti tinggi ini dapat membantu mengekalkan tenaga, daya tahan dan juga stamina sepanjang waktu berpuasa. ESP boleh diambil semasa bersahur agar kekal bertenaga menjalani ibadah berpuasa, atau semasa berbuka, untuk lebih tenaga menunaikan ibadah tarawikh 😉

Meal Shakes

Meal Shakes ini juga bagus diambil bersama ESP dan Performance Drink. Kandungan vitamin, mineral dan protein di dalamnya bagus untuk menampung keperluan khasiat sepanjang berpuasa. Malah, Indeks Glisemik yang rendah, menjadikan kita kekal bertenaga dan lambat rasa lapar.

Testimoni Produk Berpuasa Shaklee

Sudah ramai yang mencuba resepi ini. Saya sendiri pun sudah mencuba gabungan resepi ESP dan Performance Drink. Sampai ke waktu berbuka, masih tidak rasa lapar. Memang rasa berbeza jika bersahur tanpanya. Cepat penat dan rasa malas nak buat kerja-kerja rumah. Melepek jer.

Berikut antara testimoni pengguna yang lain.

 

Dapatkan Set Puasa Shaklee segera!

Jika anda ingin mencuba Set Puasa Shaklee ini, masih belum terlambat. Ada berbaki lebih kurang 2 minggu lagi untuk mencubanya. Boleh simpan juga untuk persediaan puasa sunat 6 hari di bulan Syawal 😉

Jika anda membelinya di bulan Jun 2017, anda berpeluang menikmati promosi menarik yang ditawarkan oleh Shaklee.

Lagi Produk Eksklusif Sempena Promosi Shaklee Jun 2017

Hubungi kami untuk maklumat lanjut, ya. Dialu-alukan juga bagi yang berminat untuk jana pendapatan.

013-9752402 (Azlin)

parentsbijak@gmail.com

Daftar keahlian Shaklee segera diJoin NOW

Anda juga boleh membuat pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda melalui perkhidmatan e-Sell Shaklee. Boleh klik ikon di bawah untuk membuat pembelian.

e-sell

* These products are NOT intended for purpose of diagnosing, treating, curing, or preventing any ailments, allergies or diseases. 

Kami juga merupakan Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi (ID 1087188).

Kami menyediakan perkhidmatan COD (Cash-On-Delivery) untuk kawasan sekitar Bandar Baru Bangi, juga penghantaran ke seluruh Malaysia melalui khidmat kurier.

Resepi Sahur Mudah dan Berkhasiat di Bulan Puasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge